Bulevar Evrope

Prema rečima člana Gradskog veća za imovinu i imovinsko pravne poslove, zaštitu životne sredine, održivi razvoj i energetsku efikasnost Mire Radenović, za sadnju je izabrano baš to drvo, jer je veoma otporno na zagađenje i dobro uspeva u urbanim sredinama.


„To je inače raskošno, prelepo drvo koje će krasiti Bulevar Evrope i biti simbol, ne samo proleća, nego i promena koje uvodi Uprava za zaštitu životne sredine u nameri da podigne svest građana o važnosti očuvanja i unapređivanja prirodne okoline. To je zajednički zadatak i Grada i građana da kontinuirano podižemo standarde životne sredine“

Mira Radenović, člana Gradskog veća

Sadnice su donacija kompanije „MERIDIAN TECH“ d.o.o. a na osnovu Memoranduma o saradnji koji je ta kompanija potpisala sa Ministarstvom zaštite životne sredine.


„Ugovor sa Ministarstvom potpisali smo na tri godine, a Novi Sad je jedan od gradova gde realizujemo prvu fazu projekta. Zaštita životne sredine je globalni problem i mi želimo da pomognemo što više, tako da ćemo realizovati akcije u čitavoj Srbiji“

Damjan Stamenković, „MERIDIAN TECH“ d.o.o.

Kako je rečno prilikom sadnje likvidambra na Bulevaru Evrope, za koju je zaduženo JKP „Gradsko zelenilo“, to drvo treba da doprinese i umanjenju emisije štetnih gasova.